Foto's-in-lagen6.jpg

DCC FC Utrecht start 1ste training


DUTCH CAREER CUP: Via voetbal naar een baan 

21 augustus 2012
Een nieuw seizoen van de Dutch Career Cup is weer van start gegaan. De deelnemers hebben dinsdag voor het eerst met elkaar getraind. De Dutch Career Cup is bedoeld voor (pre-)wajongeren die graag aan het werk willen.

Voor de training werd een contract ondertekend waarna alle deelnemers uit handen van Wilco van Schaik het officiële wedstrijdshirt van FC Utrecht kregen.

De algemeen directeur van FC Utrecht wist de jongeren te inspireren en hen aan te sporen om zich in te zetten binnen en buiten het voetbalveld. De jongeren die deelnemen aan de Dutch Career Cup worden tijdens dit traject zowel fysiek als mentaal klaargestoomd voor een betaalde baan. Door de combinatie van voetbaltraining en de begeleiding van een jobcoach worden de deelnemers een half jaar bijgestaan om een stap te maken in hun werkende toekomst.

De jongeren spelen verschillende keren een voetbaltoernooi tegen deelnemers aan de Dutch Career Cup van andere betaaldvoetbalorganisaties. Het eerste toernooi vindt plaats op 7 september bij VVV-Venlo.

www.fcutrecht.nl
 


Foto: FCU Photo